Ensalada
tèbia amb formatge
Si alguna cosa caracteritza les
amanides és que cada dia poden convertir-se en un plat diferent.
Les barreges d'ingredients poden ser tan variades,...
Així, por exemple, la nostra ensalada du
com a proteïna el formatge. Aquest aliment és un acompanyant
perfecte per les amanides més variades: des de els més suaus i cremosos
fins als més intensos i aromàtics. Sols has de triar el teu preferit i
afegir un poc d'imaginació. i si les deesses de la cuina ens
acompanyen...
Jo he triat un suau emmental: per la seva
proporció elevada de calci, zinc i fòsfor.
I no ens podem deixar el component vegetal
!
Hem entrat en temporada de carabassó i no
podia resistir-me a fer una ensalada amb aquests productes del nostre hort a
Son Boira. Els carabassons, tan versàtils, tan poc calòrics, plens de vitamines
A, B3 i C
Però anem pas a pas:
Ingredients:
- 3 carabassons
- un grapat de
xampinyons
- 150 gr de
formatge emmental suïs
- Rúcula
- I una vinagreta
de : vinagre balsàmic, oli verge i paté d'ànec ( més un pessic de curry)
Amb els carabassons ben nets i un
buidador de verdures i fruites ( especialment comprat, Rosilet, per fer aquesta
recepta) que forma unes bolletes semblants a nyoquis,
anem treballant per aconseguir el màxim de producte.
El que ens sobra, amb unes altres
verduretes de casa ens pot servir per fer una crema suau (porros, una ceba,
unes fulles d'enciam,...)
Intentem fer les bolletes dels
xampinyons, i no és fàcil!!
Amb una cullerada d'oli d'oliva dins una
paella ceràmica anem cuinant els carabassons i els xampinyons,
lentament. Els salpebrem. Les paelles ceràmiques he trobat que són molt còmodes
i que els aliment es cuinen sense substancies tòxiques com el politetrafluoroetileno.
Mentre ens dona temps de preparar la
rúcula i fer la vinagreta de la manera habitual però amb una cullerada de paté
i barrejant, que té tendència a triar-se.
Les verdures fetes a baixa temperatura,
no se doraran tant i quedaran amb un punt cruixent.
Esper que vos agradi !!!
Margalida
Qué buenísimo aspecto tiene, increiblemente apetecible!!! Enhorabuena.
ResponderEliminarQuisiera agradecerte el comentario tan afectuoso que me has dedicado en el blog de Tito y hace más llevadero estos duros momentos que me ha tocado vivir.
Mil gracias de verdad!!! Un abrazo afectuoso y muy buen fin de semana!!!